Slide
Slide

Слънчев бряг. Хотелът Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин и Казино, разположен в сърцето на Слънчев бряг, се пълни от летовници от България, Сърбия и Румъния, показа проверка на bgtourism.bg. Близо 60% от туристите са именно от съседните на нас страни.

„Липсват традиционните туристи, но в момента наблягаме предимно на българския пазар за уикендите обикновено, както и на съседните ни страни Румъния и Сърбия. В условията на пандемия и при спазване на мерките на министерството на здравеопазването се опитваме да спасим сезона“, каза управителят на хотела Антон Христов.

Антон Христов

Българските летовници споделиха, че Слънчев бряг е по различен от предните години, но останали доволни от обслужването и противоепидемичните мерки.

„Хотелът е върха. Такава приятна изненада ни направиха, дадоха ни най-хубавата стая. Всичко е на ниво и относно мерки. Сезонът може да продължи и до октомври, аз лично биха дошла в Слънчев бряг“, каза Айше Дженджи от Гоце Делчев.

Айше Дженджи

„Липсва ми пълният Слънчев бряг – заведенията, дискотеките. Много по-различно беше миналата година. Забелязвам и че повечето туристи са българи, явно чужденците още ги е страх“, сподели пък летовникът Мустафа.

Мустафа

В хотела към момента няма отказани резервации за предстоящите месеци, но според управителя, ако продължи да расте броя на заболелите от COVID-19 у нас, повечето чужди туристи ще се откажат да дойдат на почивка у нас.

Давид Сукнаров
Кореспондент на bgtourism.bg

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията