Велинград. Фоайето на 5-звездния хотел във Велинград Maxi Park Hotel & Spa се превърна в красива бутикова галерия. Принос за това има големия български артист Ставри Калинов, който откри самостоятелна изложба. Експозицията ще продължи до 1 юли. Творбите са наслада за всеки ценител на изкуството, който този месец може да съчетае своята СПА почивка сред произведенията на майстора на четката и скулптурите.

Неповторим и непредвидим, с новата си експозиция Ставри Калинов за пореден път ни втурва в ярки приключения с творбите си. Винаги изненадващо свеж, жонглиращ с чудати персонажи, с различни похвати и неординерни материали и техники. И този път ще ни сюрпризира с нещо ново – светещи картини, бродирани картини и още… и още …

Неговият свят е по своему неконвенционален, неповторим и фантастичен – свят на едно голямо дете, влюбено в живота и изцяло подчинено на творчеството си.

Запознайте се с актуалните предложения за почивка в хотел Maxi Park Hotel & SpaТУК

Роден е на 15 ноември 1944 във Видин. Работи с коприна, гипс, бронз, сребро, злато, студена керамика, но предпочитаният от него материал е стъклото. От 1973 г. взима редовно участие в скулптурни изложби. Първата си самостоятелна изложба Калинов открива през май 1980 г., когато излага 70 свои пластики. Следват изложби във Видин, Габрово, Варна, Несебър, Пловдив, както и в чужбина, Югославия, Италия, Австралия, Германия, Испания, Великобритания, Франция, САЩ, Швейцария, Белгия.

Автор е на множество статуетки за фестивали и конкурси, сред които за фестивала „Златна Месемврия“ и за литературната награда „Балканика 2006“. Негова е скулптурата „Истината за перото“ в градинката пред БТА в София. Негова статуетка на ктиторите на Боянската църква Константин и Елена е дарена на папа Йоан Павел II от вицепрезидента на България Тодор Кавалджиев.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA