Slide
Slide

Приморско. 112 полицаи ще бъдат командировани в Приморско от следващата седмица. Това стана ясно на среща между представители на Общината, институциите и бизнеса в морския град.

От 13 юни командированите полицаи ще подкрепят местните си колеги, съобщи БНР. ОТ РПУ – Приморско посочиха, че един от най-големите проблеми на сезона се очертава шумът и призоваха хотелиери и ресторантьори да спазват законовите изисквания. Паркирането ще се извършва по правилата от миналото лято. Предвидено е и репатрирането на нарушителите, стана ясно на срещата.

От местната администрация разясниха, че въвеждането на единната система за туристическа информация, която ще свързва в реално време регистрите на хотелите с НАП и МВР, влиза в сила от 1 октомври, за това лято остава досегашният начин – регистър на хартиен носител и месечни декларации.

Своите проблеми имаха възможност да поставят и представителите на бизнеса. Основният проблем според тях е липсата на достатъчно адекватна спешна помощ в разгара на сезона. Имаше оплаквания и от лошото състояние на пътя за ММЦ – Приморско.

Сподели публикацията