Slide
Slide

Следващият сезон ще бъде по-слаб, ако не се подобри търговската политика, апелират от Регионалната туристическа камара в Бургас

Бургас. 13,7% по-малко туристи са посетили Южното Черноморие през август, съобщава Регионалната туристическа камара в Бургас. Най-голям спад на туристи има от Германия – с близо 50 на сто. 25% е отливът на руските гости. През най-пиковия месец Южното Черноморие е било посетено от 395 хиляди чуждестранни туристи.

АКВАФИТНЕС УИКЕНД

От регионалната туристическа камара отчитат като грешка намалените цени на туристическите пакети в разгара на сезона, съобщава БНР. От там смятат, че намалените валутни цени на туристическите пакети е довело до пренасочване на ниско платената туристическа публика – от нашите конкуренти към дестинация България.

КЪСНО ЛЯТО В ТОПОЛА СКАЙС

От браншовата организация предупреждават, че, ако не се подобри търговската политика към отделните туристически пазари, следващият туристически сезон ще бъде още по-слаб. В случай, че  държавата не се заеме конкретно с проблемите на туризма, прогнозата е за сложна 2020 година.

Осемте престижни награди на BUBSPA ще бъдат връчени на Световния ден на туризма

Сподели публикацията