Slide
Slide

Корфу. Над 300 000 туристи от чужбина са пристигнали на летище „Йоанис Каподистриас“ през юни, съобщи пред гръцката агенция АНА-МПА ръководителят на асоциацията на служителите  на Службата за гражданска авиация на Корфу Димитрис Русос. Той посочи, че се очаква броят на пристигащите туристи да нарасне през юли.

Български аниматори забавляват туристите на гръцкия остров Корфу

Данните за юни нареждат остров Корфу в Йонийско море на едно от челните места като предпочитана дестинация за почивка за туристите както от Гърция, така и от чужбина, съобщи БТА.

1827 международни полета са кацнали на летището в  Корфу през юни, от които 600 са от Обединеното кралство, 341 от Германия, 178 от Италия, 134 от Полша и 92 от Франция, като е забележително, че след три години полетите от скандинавските страни се изпълняват, каза Русос.

Българин успешно ръководи хотел на гръцкия остров Корфу

В същото време президентът на съюза на хотелиерите в Корфу Бабис Вулгарис отчете задоволително равнище на броя на пристигналите туристи, тъй като „юни приключи с ниво на заетост между 70-90 процента в хотелите, а юли наближава с резервации 80-90 процента в големите хотели на острова.|

„Сигналите са много окуражаващи“, каза Вулгарис пред агенция АНА-МПА.

Сподели публикацията