Балчик. За лятото е възобновена линията Балчик – Варна – Балчик, готвят се нови часове и нова процедура за обществен превоз на пътници. С настъпване на летния сезон са възобновени голяма част от часовете по направлението Балчик – Варна – Балчик, съобщи БНР-Варна, позовавайки се на информация от Общинска администрация и от автогарата в Балчик.

До 30 септември са възложени следните часове: тръгване от Балчик към морската столица в 8.30, 9.30, 11.30, 14.30 ч., 15.30 ч., 16.30 ч. В обратна посока (Варна – Балчик) се изпълняват курсове в часовете: 8.30, 9.30, 10.30, 14.30, 15.30, 18.00 ч. От двете начални спирки може да се закупуват предварително билети, уточниха от автогарата в Балчик.

Припомням, че през есента миналата година превозвачите от Балчик и Варна отказаха да изпълняват курсове по линията Балчик – Варна и обратното поради нерентабилност. Причината е в съвпадението на часовете на балчишки и варненски с каварненски превозвачи. Това стана, след като частна автогара „Младост” във Варна прекрати дейността си и часовете на всички маршрутни разписания се обслужват от т.нар. държавна автогара. Пътниците от Варна и Балчик ползваха часовете на маршрутките от Шабла и Каварна. Спря предварителната продажба на билети от автогара Балчик, тъй като автогарата е междинна спирка по направление Варна-Балчик-Каварна и Варна-Балчик-Шабла.

За да се осигури целогодишно линията, Община Балчик и Община Варна подготвят нови часове. През 2020 г. предстои и нова процедура по Закона за обществените поръчки за възлагане на обществени превози от квотата на Община Балчик.

От 15 юни до 15 септември е в сила лятното разписание към курорта Албена и се възобновява общественият транспорт до комплекс Тузлата. Късните часове на градския транспорт в Балчик ще се изпълняват през юли и август.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA