Slide
Slide

Лондон. Тази неделя от Лондон започва най-дългото пътуване с кораб. Круизът има за цел да счупи рекорда за „най-дълъг непрекъснат пътнически круиз“ с епично 245-дневно пътуване около шест континента, 111 пристанища и 51 държави.
На лайнера на Viking Sun ще пътуват 930 гости с билети за пътешествието, наречено Ultimate World Cruise. Пропуските за пътешествието започват от смайващите 66 900 паунда на човек. Корабът ще се върне в Лондон през май 2020 година.
В първия етап гостите ще се насладят на крайбрежието във Великобритания и Ирландия, включително Довър, Дъблин, Ливърпул, Холихед, Белфаст и Единбург.

Посланикът на Индонезия пред BGtourism.BG: Туристите от Индонезия пристигат за културен туризъм, обичат българската природа и храната

След това разходката ще позволи на гостите да разгледат Скандинавия, Карибите и дестинациите в цяла Южна Америка, преди да продължат към отдалечените тропически острови в Южния Тихи океан.
След това Viking Sun ще продължи своя път по крайбрежието на Австралия и през Азия, преди да се върне в Средиземноморието и Европа. Зашеметяващите места, които гостите ще посетят по пътя, ще включват разпръснатия Голям бариерен риф, буйната дъждовна гора на Амазонка, известните пирамиди в Египет, величествените норвежки фиорди, архитектурното чудо на Мачу Пикчу и древното чудо на Ангкор Ват.

На самия кораб гостите ще имат достъп до два басейна, фитнес център, две кина, театър, СПА LivNordic, както и осем варианта за хранене.
За да поддържат ястията вълнуващи и разнообразни през целия 245-дневен маршрут, Viking казва, че всеки ден гостите ще бъдат почерпени с различно меню с „вкусна храна, вдъхновени от дестинацията, където са,. Ще бъдзат изконсомирани 680 000 ястия.
На борда ще има историци и гост-лектори, които ще „хвърлят светлина върху историята, изкуството, архитектурата, музиката, геополитиката, природния свят на всяка дестинация и други“, както и музикални изпълнения на живо, обхващащи различни жанрове, времеви периоди или културни акценти от региона.

Сподели публикацията