Slide
Slide

Добрич.  Кметът на Добрич Йордан Йорданов поздрави своите съграждани чрез своя профил във фейсбук по случай 50-годишния юбилей на курорта „Албена“. На знаковата годишнина градоначалникът отправи силни признателни думи към труда на всички добричлии, които през годините са изградили името на комплекса.

Само в BGtourism.BG: Разходка във времето, която ни потапя в атмосферата на 24 август 1969 г. – откриването на курорта „Албена“

„Албена днес навършва 50 години. Комплексът е един от най-хубавите в страната ни и е кръстен на най-ярката героиня на Йордан Йовков. По този начин ясно се подчертава неизменната свързаност на курорта с Добруджа. Албена е пример как може да се развива туризъм, който да щади природата и същевременно да е модерен и стилен. На този ден обаче бих искал да отправя специални поздрави за всички наши съграждани.

Честит юбилей, Албена! Курортът празнува 50 години от основаването си! (снимки)

През този половин век, няколко поколения добричлии допринесоха с работата и усилията си за това, с което днес се гордее цяла България. Стотици наши съграждани и днес от най-високото до най-ниското ниво на персонала, с ежедневния си труд и усилия, направиха Албена перлата на нашето Черноморие“, се казва в поздравителния адрес на кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Седмичен културен календар на община Добрич

Сподели публикацията