Никозия. Интересът към фериботната връзка Кипър – Гърция значително се увеличава, показва вторият ѝ сезон, който завърши днес с пристигането в пристанището на кипърския град Ларнака на последния за това лято кораб. Вече се обсъжда разширяването ѝ за догодина, съобщи БНР.

По морската пътническа линия са изпълнени общо 44 плавания от 31 май досега по двата маршрута – от пристанищата в Лимасол и Ларнака в Кипър до Пирея в Гърция и обратно. С тях са превозени повече от 12 000 пътници и над 2500 транспортни средства, съобщи компанията оператор в първия си отчет за сезона.

Резултатът надвишава миналогодишния, когато малко над 7400 души избраха да преминат разстоянието между острова и континента по море.

Засилено е търсенето от чуждестранни туристи, главно от Италия и Великобритания, които използват ферибота, за да посетят едновременно Гърция и Кипър по време на почивката си, отбелязаха от управляващата компания.

Поради големия интерес към морската пътническа връзка на дневен ред вече са възможностите за нейното разширяване догодина.

Фериботната компания и кипърското министерство на корабоплаването предстои да обсъдят удължаване на сезона, както и да се увеличи броят на плаванията в най-силните туристически месеци. Вариант за Кипър е и пускането на маршрути от и до Израел.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA