Белоградчик. Край Белоградчик се подготвят за третото издание на „Балонена фиеста“. Проявата ще се проведе от 21 до 24 септември. Тя е организирана от Приключенски център – Белоградчик и Сдружение „Регионални Партньорства за Устойчиво Развитие-Видин“, с подкрепата на Фондация Америка за България.

„В „Балонена фиеста“ ще се включат 15 балона от 6 държави – Полша, Германия, Румъния, Гърция, Северна Македония и България. Очаквам много щастливи хора и много свободни полети в небето над Белоградчишките скали“, съобщи за Bgtourism.bg организаторът Евтим Стефанов.

Той посочва, че свободни полети с балон над Белоградчишките скали и панорамни издигания с привързан за скалите балон ще се изпълняват при подходящи метереологични условия всеки ден сутрин и вечер, както следва:
– На 21 септември сутрин и вечер; Концерт на Ограничителна Заповед, Видин
– На 22 септември сутрин и вечер; Концерт на Остава /очаква потвърждение/
– На 23 септември сутрин и вечер; Концерт на Милена Славова
– На 24 септември сутрин.

Едновременно с полетите посетителите на събитието ще може да се включат в редица допълнителни активности като джип сафари, разходки с атв, фотосесия с летяща рокля, разходка с електрически велосипеди и дегустация на премуим вина от изба Боровица!
Запазването на места за свободен полет може да бъде направено чрез сайта на Приключенски център – Белоградчик https://new.adventure-bg.com/fiesta-belogradchik/ на имейл: info@adventure-bg.com или на тел: 0877144777
Запазване на места за панорамно издигане не е необходимо, допълват организаторите.
Качването в балона ще става по реда на пристигане на полянката. Издигания ще се правят сутрин от 7:00 и вечер след 18:30 при подходящо време.
Във всяка фестивална вечер гостите ще могат да се насладят  на концерти на любими групи и едновременно с това да се издигате с балон или да вечеряте от вкусната скара на местни майстори кулинари.
По време на фестивала обявяваме два конкурса – фотоконкурс и конкурс за художници. Седемчленно жури от пилотския състав ще определи победителите в конкурсите, които ще получат изкушаващи награди, свързани с летене с балон
Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA