Дюселдорф. Над 250 хиляди души от 65 държави посетиха тазгодишното 62-ро издание на Caravan Salon, което се проведе в германския град Дюселдорф. 750 изложители от 37 държави представиха своите нови и иновативни продукти, които са последен писък на модата. Те бяха разположени в 16 изложбени зали, както и на открито.

На обща площ от над 250 000 кв.м. бяха представени близо 3500 ваканционни превозни средства, отделно палатки, ремаркета и разнообразни продукти за къмпинг и аутдор. По време на изложението имаше много презентации и демонстрации.

За поредна година представител на специализираното онлайн издание Camping.bg – организатор на най-престижното изложение за къмпинг в България, беше сред посетителите голямото експо в Германия – барометър за целия караванинг бранш в Европа и отвъд континента.

„Общото мнение на изложители и посетители е, че изложението привлича много хора, има много добра атмосфера и предлага огромно разнообразие от продукти и услуги. Една от добрите новини от тазгодишното издание на Caravan Salon е това, че производителите на кемпери значително са съкратили срока на изпълнение на поръчките. Така, ако миналата година клиентите трябваше да чакат 1-2 години своя нов кемпер, то сега той ще пристигне при тях до между 3 и 12 месеца. Както и в много други сфери, цените на кемперите значително се повишиха, но това не се отразява на търсенето. Клиентите се интересуват и желаят да купят нови кемпери“, съобщи Веселин Вълев от Camping.bg.

През 2024 г. Caravan Salon ще се проведе от 30 август до 8 септември в Дюселдорф, Германия.

Снимки FB Caravan Salon
Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA