Колоездачи от страната и чужбина се включиха в оспорваната надпревара 

Пампорово. От 1 до 3 септември родопския ни курорт прие едно от най-трудните и интересни състезания по планинско колоездене в България и региона – ендуро предизвикателството “Elevation999”. За десета поредна година в надпреварата по трасетата в Пампорово и горите над Смолян, се включиха десетки колоездачи от цялата страна, както и представители на Гърция, Италия, Кипър и Финландия.

Ендуро дисциплината е една от най-интересните в планинското колоездене и търпи бурно развитие през последните няколко години в световен мащаб. Представлява етапно спускане през няколко различни трасета и придвижване на самоход между финалите и стартовете на повечето от специалните етапи.

Участниците в “Elevation999” трябваше да се справят с 6 различни трасета с високо ниво на трудност, с множество стръмни участъци, технични завои, корени, камъни, скални падове, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия с обща дължина от над 16 километра и още над 10 километра трансферни отсечки на самоход.!

Най-добро общо време от всички състезателни трасета –  23:05.3 минути, успя да постигне Стивиан Гатев от колоездачен клуб Хоталич – Севлиево, който оглави класирането в 3 от 6-те етапа и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка в категорията мъже Елит.

Втори след него само на 6 секунди разлика се класира съотборника му Йордан Донев. За съжаление падане в един от етапите, лиши местния титуляр от Смолянския клуб Райдърс Юнайтед – Стоян Върбанов, за по-добро класиране и въпреки победата му в три от етапите, той остана на трета позиция при мъжете.

При юношите първи се класира Аспарух Соколов от MSM Sport Team – София с четвърто най-добро време от всички участници в състезанието. Втори след него се нареди Велин Дойчев, а трети се остана Николай Георгиев от Райдърс Юнайтед.

В категория Мастър 35+ най-добро време постигна Димитър Николов, а при мъжете на 45 години класирането оглави Бойко Иванов. При дамите първа се класира Венета Захариева, а при участниците с електрически велосипеди, най-добре се представи Иво Иванов.

Междувременно в Пампорово сезона продължава с пълна сила, като отворени до 24-ти септември (вкл.) остават Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, Приключенски парк Язовира и др.

В един от основните хотели в курорта – пет звездния хотел Перелик, с началото на месеца влизат в сила, специални септемврийски пакети за настаняване с цени започващи от 80 лева с включена закуска и ползване на най-големия и оборудван СПА и медикъл център в района – Body & Soul SPA Lounge. Всички актуални оферти и предлагани услуги в курорта можете да откриете на www.pamporovo.me

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA