Slide
Slide

Истанбул. Турска авиокомпания планира да разбере дали търсещите уединение пътници ще плащат допълнителна такса, за да избегнат да седят близо до бебета и малки деца. Corendon Airlines съобщи, че ще продаде зона само за възрастни – без хора под 16 години. Това ще стане на полетите между Амстердам и Кюрасао от ноември.

Турският превозвач посочва, че хората, които пътуват без деца, ще получат тиха среда и родителите няма да се притесняват, че техните плачещи или нервни деца ще дразнят спътниците им.

Corendon обяви миналата седмица, че ще задели 93 редовни места и девет места с допълнително пространство за краката в зоната за възрастни в предната част на своите самолети Airbus A350, които разполагат с общо 432 места. Стена или завеса ще отделят секцията от плачещите деца по-назад.

Авиокомпанията каза на уебсайта си, че ще таксува на пътниците допълнителна такса за резервация от 45 евро ($49) за зоната без деца, която ще нараства до 100 евро ($109) за едно от местата с допълнително място за краката. Полетът от Амстердам до Кюрасао обикновено отнема около 10 часа.

Corendon не е първата авиокомпания, която пробва секция без малки деца. Scoot, нискотарифна авиокомпания със седалище в Сингапур, продава подобна секция, в която пътниците трябва да са най-малко 12.

Сподели публикацията