Лимасол, снимка Светослав Красимиров
Slide
Slide

Никозия. С проект от 5 млн. евро Република Кипър ще инвестира в създаване и обогатяване на съоръжения и услуги за рехабилитационен и спа туризъм, предаде кипърската агенция КНА.

Министерството на туризма покани предприемачите от тази сферата да кандидатстват по схема за безвъзмездна помощ с цел развитие и привличане на този вид туризъм в страната, съобщи БТА.

Крайната цел на схемата е да се предостави финансова подкрепа на съществуващи хотели и места за настаняване на туристи, за да им се даде възможност да привлекат целогодишен туризъм за рехабилитация и спа услуги, който да бъде достъпен и удобен за хора с всякакви увреждания, се казва в изявлението на Министерството.

Проектът ще се изпълнява по програма от Плана за възстановяване и устойчивост на Кипър и ще се финансира от Механизма за възстановяване и устойчивост на Европейския съюз.

В същото време Статистическата служба обяви ръст от над 36% на туристите, които са посетили Кипър през първите 5 месеца на годината спрямо януари-май 2022 г. Дестинацията е посрещнала близо 1,2 млн. пътешественици.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA