Slide
Slide

Пампорово. „Не мисля, че преди 21-ви декември ще можем да отворим. Държавата е взела адекватна позиция. С министър Марияна Николова работим много добре, имаме чуваемост, имаме разбираемост. Самата тя звъни по телефона и се информира за ситуацията в трите зимни курорта“, заяви изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков в предаването „Неделя 150“ по БНР. Той посочи, че от месец май те подготвят зимния сезон в курорта.

Беляков изтъкна, че всички чуждестранни програми са спрени и 99% ще се разчита на българските туристи.

„Никога не сме изпадали в подобна ситуация. От 11 години съм директор на този курорт – такова чудо, такъв нокдаун не съм виждал. Точно в момента, когато виждаш, че курортът върви и виждаш резултата на всички усилия – всяка година имахме все повече туристи, изведнъж се случва нещо подобно като пандемията. На нас не ни остава нищо друго, освен да се надяваме на българите. Може би тази година сезонът ще бъде различен, ще започне по-късно. Липсва всякакъв формат на планиране. Първоначалната ни идея бе към 20 ноември да назначим 200-250 души, но това, което се случва ни кара да го изтеглим към 15-20 декември. Готовност имаме, защото има много хора, които са без работа, но от друга страна работодателите са в Параграф 22.

Сийка Кацарова, BUBSPA: От началото на пандемията работим отговорно и в синхрон с Министерството на туризма, вицепремиерът Марияна Николова стриктно следи работата на СПА центровете

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията