Slide
Slide

Приоритет номер едно за нас е да посрещнем  и изпратим здрави клиенти, да осигурим сигурен, спокоен и зареждащ отдих, заяви президентът на BUBSPA и вицепрезидент на ESPA Сийка Кацарова. Тя е категорична, че СПА курортите са сигурното място за укрепване на имунната система.

София. От началото на пандемията членовете на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм работят отговорно и стриктно спазват указаните мерки за дезинфекция и социална дистанция на министъра на здравеопазването, съобщи председателят на BUBSPA и вицепрезидент на ESPA Сийка Кацарова. Тя посочи, че от началото на пандемията

организацията работи в синхрон и е в непрекъснат контакт с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова,

която лично следи за стриктното спазване на указаните мерки за дезинфекция и социална дистанция, за указанията за работа на СПА центровете в условия на пандемия.

„При първата вълна на пандемията СПА хотелите направиха сериозни инвестиции с цел осигуряване на безопасен и спокоен престой на гостите си и защита на персонала на територията на комплексите  си /осигурени бяха бактерицидни лампи, прегради на рецепции, ресторанти на територията на хотелите, режим на сервиране, намален капацитет на посетители по едно време в общите части, дезинфектанти, предпазни маски, т.н. А в СПА центровете гостите бяха пропускани на графици с цел спазване на допустимия капацитет, част от зоните се ползваха само индивидуално – солните стаи например, а друга част не работеха с оглед на минимализиране на риска /парните бани/, дезинфекция след всеки клиент“, заяви за bgtourism.bg Сийка Кацарова.

Тя е категорична, че се спазват разписаните предписания, оформени в чек-лист, съгласуван между Министерство на туризма и РЗИ.

Натрупахме опит как да работим отговорно и целта ни е да осигурим безопасно и безпроблемно положително преживяване, почивка, презареждане на хората.

В този момент всички претърпим неудобства. Целта е намаляване на броя на заразени. Важна е превенцията и тук трябва да сме изключително дисциплинирани. Всички искаме да посрещнем по-спокойни  семейните празници – Коледа и Нова Година“, добави Кацарова.

Днес от Български съюз по балнеология и СПА туризъм изпратиха писмо до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, в което посочват, че подкрепят усилията на българското правителство за овладяване на тежката криза, вследствие COVID-19.

От началото на пандемията нашите членове (59 юридически лица в това число най-големите работодатели в сектор Туризъм) стриктно спазват заповедите на министъра на здравеопазването и показват висока морална отговорност, правейки сериозни инвестиции за осигуряване безопасността на своите клиенти и персонал. Опитът, натрупан в периода на работа от м. май насам и усилията на инвеститорите в сектора Медикъл/СПА и СПА са насочени единствено към осигуряване на сигурен и безопасен отдих на клиентите с грижа за тяхното здраве“, пишат от СПА организацията.

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм информира вицепремиерът, че

хотелските комплекси, работещи в сферата на Медикъл/СПА и СПА туризма спазват стриктни стандарти на безопасност на ниво комплексен продукт.

„От името на СПА индустрията в България апелираме да не бъдат предприемани допълнителни ограничителни или забранителни мерки на съпътстващите хотелското настаняване услуги, които са основата на предлагания продукт Медикъл/СПАи СПА, а именно:

  • Да не бъде забранена дейността на Медикъл/СПА и СПА центровете, тъй като те и в момента работят на база съгласувани между Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването Указания (чек-лист, изработен от работна група експерти на Министерство на туризма, Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Европейската СПА асоциация, съобразен с изискванията и препоръките на СЗО).
  • Да не бъде забранена дейността на ресторантите и заведенията, прилежащи към хотелските комплекси, тъй като те предоставят изхранване, включенов пакетната туристическа услуга. Изразяваме готовност за тяхната дейност при намален капацитет (до 30% от категоризирания брой места) и допълнителни ограничителни мерки (напр. организиране на изхранването в отделничасови диапазони с оглед избягване на струпване на хора).

От организацията разчитат на подкрепата на вицепремиера и министър на туризма, като гарантират, че за тях приоритет е осигуряване на безопасно и безпроблемно положително преживяване, почивка, презареждане на клиентите“, се казва още в позицията на BUBSPA до Николова.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията