с. Стоб/Кюстендил. Идея за туризъм през уикенда. Обновена е екопътеката към природната забележителност Стобски пирамиди, съобщи БНТ. Месеци наред маршрутът, който води към скалния феномен край Кочериново, тънеше в разруха и безстопанственост.

За по-малко от два месеца, служители на „Държавно горско стопанство Рилски манастир“, на чиято територия се намира природният феномен, заедно с усилията  на доброволци от района, изцяло почистват и ремонтират екопътеката към скалите.

„Направени са 180 метра парапети, възстановени изцяло наново. Направи ли сме 2 къта за отдих, изцяло наново. Обстановката се промени много, по-чисто е. Възстановихме укрепителните съоръжения, което е много важно за сигурността на хората“, заяви инж. Антоанета Филипова, заместник-директор на Държавно горско стопанство „Рилски Манастир“.

Дървените пейки и маси са едни от нововъведенията, на които хората, които идват към Стобските пирамиди, да седнат и да се насладят.

Посетителите на пирамидите, които идват за пореден път от страната и чужбина, забелязват положителната промяна.

Служителите на горското стопанство ще охраняват и поддържат местността, за да може тя да запази вида си. За тази цел ще бъде въведена символична такса за посетителите, която изцяло ще бъде инвестирана в облагородяването на района.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA