Slide
Slide

Велинград. Жителите на велинградското китно село Кръстава с около 1 000 души население, посрещна днес Бойко Борисов. Те му споделиха, че е едва вторият министър-председател посетил селото им, след Кимон Георгиев, който идва в Кръстава през далечната 1934 година. Местните пожелаха на премиера да живее 120 години и изказаха огромната си благодарност за случващото се и за спазеното обещание към тях. Борисов сподели, че когато хората са доволни и той е щастлив. Посещението в с. Кръстава идва след обещанието на 24 май тази година в с.Биркова за изграждането на нов път Кръстава – Грънчарица, който ще подобри условията в туристическия регион.

Днес министър-председателят Бойко Борисов посети Велинград и района, като извърши инспекция на основните инфраструктурни ремонта-  околовръстния път, пътя Велинград- Сърница, а също така се запозна и със състоянието на 12 километровата отсечка Кръстава-Грънчарица. Премиерът бе придружен от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Владислав Горанов. При посрещането на министър председателя присъстваха още  областният управител Стефан Мирев, народният представител от 44-тото народно събрание Димитър Гечев, зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, областният кординатор на ПП ГЕРБ Найден Шопов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. Обиколката започна от Околовръстния път на града, които в момента се ремонтира.

„Хората отдавна чакат този ремонт“- изтъкна д-р Коев и допълни, че пътят  е бил в много лошо състояние, сега се разширявал габаритът му, ще се извърши отводняване и ще се изградят и канавки. „Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи.”-допълни още кметът. За около 50-километровият път между Велинград и Сърница премиерът каза, че преди ремонтът пътят е бил един от най-лошите в Родопите. Сега след инспекцията сподели, че резултатът е отличен.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията