Slide
Slide

Св. Влас. Туризмът в цял свят и събитийната индустрия бяха спрели през последните месеци! Все повече организаторите на мероприятия от всякакъв вид – спортни, културни, конферентни, кулинарни и др., започнаха да събират смелост, за да се върнат на картата на туризма.

В последните дни на юни Riu Helios Paradise в Свети Влас, където българските гости и организаторите на мероприятия се чувстват като у дома си, домакинства на Първата национална конференция по иновации в акушерството и гинeкология, организирана от Българската асоциация по иновации в акушерството и гинекологията, Българската асоцоация по урогинекология, Българската асоцоация по гинекологична ендокринология и Национален съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ, четири научни организации, които именно тук си подават за първи път ръка и се обединяват в едно ново дружество наречено – Българско научно дружество по акушерство и гинекология.

Железни мерки за безопасна ваканция в България: Riu отвори първия си хотел по Южното Черноморие, вижте как посрещнаха летовниците в Св. Влас (снимки)

Край морето потърсихме информация дали страната ни е готова да домакинства на мероприятия в условията на коронавирус и вземат ли се всички мерки за безопасност? Отговори на тези въпроси потърсихме от проф. д-р Петър Петров – д.м.н председател на организационния комитет.
Той е председател на новосъздаденото Българското научно дружество по акушерство и гинекология и управител на МБАЛ Св. Мина ЕООД гр. Пловдив /бивша първа градска болница/, където е бил и ръководител на клиниката по акушерство и гинекология.
Директор е на научноизследователски институт по медицина към ВУАРР – Пловдив.
Завършва медицина в Медицински Университет в Пловдив през 2003 г. Една година след дипломирането си работи като общопрактикуващ лекар в Хасково. От 2008г. е специалист акушергинеколог и доктор по медицина, а от 2012г. доктор на медицинските науки.

Световноизвестната хотелска верига Riu отвори още един хотел край морето ни, вижте какви мерки взеха домакините

От 2009 г. е избран за председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ. За по малко от година организацията набира скорост и провежда няколко мащабни инициативи. В момента в организацията членуват над 250 акушер-гинеколози от цялата страна.
Проф. Петров има над 170 научни публикации във водещи наши и международни медицински издания. Автор е и на 20 монографии сред които „Седалищно раждане”, „Цезарово сечение” и „Раждаемостта сред ромския етнос в България – реалности и перспективи”. Той е главен редактор на списание „Съвременна медицинска наука“.

– Проф. Петров, защо избрахте Риу Хелиос Парадайз за домакин на събитието?
Изборът на хотел стана след разглеждане на офертите и възможностите на няколко големи хотела, но Риу Хелиос Парадайз ни грабна както със възможностите си така и с добрите впечатления от предходни научни форуми провеждани тук, на които съм участвал или бил гост.
– Чувствате ли се сигурен за мерките, които хотела предприема, за да осигури безопасното провеждане на събитието?
– Да, напълно. Искам да изразя моите огромни адмирации към ръководството на хотела за отличния ред и сигурността, която са създали по отношение на спазване на противоепидемичните мерки. Мисля, че мерките са на по-високо ниво дори от тези в болницата, която управлявам.
– Какви мерки за безопасност предприехте Вие като организатор?
– Осигурихме ред на провеждане на научните сесии така, че да няма прекалено голям престой, над 8 часа в залата, осигурихме и ред на посещение на щандовете на спонсорите така, че да няма струпване на много хора около масите, осигурихме и маски на участниците, но за наша много приятна изненада и хотелът също беше подсигурил маски, както за тази, така и за всички останали мерки домакините ни се бяха погрижили по отличен начин.
– Бихте ли препоръчали хотела и неговите възможности за провеждане на събития?
– Разбира се. Бих оценил условията в хотела с 10 по десетобалната система. Меко казано сме впечатлени, както от възможностите на хотела, така и от отношението на администрацията и персонала. Освен отличните възможности за провеждане на научен форум от висок ранг хотелът дава възможности и за релакс и спокойствие на участниците, което никак не е без значение на фона на изнервеното ни и динамично ежедневие. Колкото и грубо да прозвучи и най-интересната научна програма не може да ангажира на 100% вниманието на участниците по най-простата причина, че се разглеждат много и разнообразни теми и не всеки проявява интерес към всичко. По мое наблюдение участниците посещават между средно около 40% от лекциите, което пак казвам е съвсем нормално, а в останалото време са извън конферентната зала, но в хотела и именно за това са толкова важни цялостните условия, които се предлагат.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията