Slide
Slide

Киото. Властите в Киото въведоха глоби за туристите, ако снимат популярните гейши, както и частна собственост, включително частни улици и разположените там домове. Забраната важи за историческия квартал Гион в старата столица на Япония.

Нарушителите ще получат глоби по 10 000 йени, като това се равнява на 92 щатски долара. Местните жители преди две години се опитаха да превъзпитат гостите на града, като издадоха на английски език ръководство по етикет, за да ограничат антисоциалното поведение на туристите като им посочат списък от правила, които трябва да спазват, когато посещават града.

Това обаче не е дало резултат и ядосаните жители на града въведоха санкции. Хората в Киото са бесни от поведението на туристите, които преследват по улиците и досаждат на гейшите за снимки с тях.

За селфи с гейша дори се съобщава за нахлувания в частни домове без разрешение, оплакват се местните.

В Киото се обръщат към гостите на града да се отнасят с по-голямо уважение към японската култура и да спазват ръководството по етикет.

Следете BGtourism.BG ежедневно, за да сте информирани с новините от света на туризма, икономиката, кулинарията, културата и спорта.

Запознайте се с възможностите за реклама ТУК!

Сподели публикацията