Slide
Slide

Кьолн. Германия и Франция очевидно увеличават запитванията си за резервации през септември за Сезон 2020. Възходящата тенденция засяга не само двете съседни държави в сърцето на Европа, но и 13 други дестинации. От друга страна, България и Кипър отчитат едноцифрен спад. Това са някои от резултатите от хотелската класация на fvw в сътрудничество с TrevoTrend и Holidaycheck за запитванията за резервации в областта на ваканционните хотели.
През септември 2019 г. 15 от 17 държави в класацията са с ръст спрямо същия месец на миналата година. По-специално Германия (плюс 145 процента), Франция (плюс 125 процента) и Малта (плюс 108 процента) записаха значително повече запитвания за резервации в сравнение с миналата година. Това посочва, че германците и французите все повече търсят нови възможности за почивка в собствената си държава. Интересът към Гърция е с 40% по-голям спрямо миналия септември.

Испания и Турция релизират 30% увеличение. Губещите са Кипър (минус 4 процента) и Черноморската дестинация България (минус 5 процента). Тунис и Италия добавят 3% повече спрямо миналия септември.

Следете BGtourism.BG ежедневно, за да сте информирани с новините от света на туризма, икономиката, кулинарията, културата и спорта.

Запознайте се с възможностите за реклама ТУК!

Сподели публикацията