Slide
Slide

София. В Китайския културен център в София започнаха кулинарни курсове. Обученията ще се провеждат до края на ноември, всеки понеделник, сряда и петък от 18 до 19.45 часа. Специално за курсовете е пристигнал шеф Шао. Той е китайски готвач и кулинарен експерт от провинция Джъдзян (Югоизточен Китай).

Изключителен кулинарен инструктор, висококвалифициран професионалист и преподавател, известен в цял Китай. Притежава образователна квалификационна степен “магистър” по специалност “Нутрициология” от Янджоуския унивесритет. Заедно със своя екип шеф Шао ще научи желаещите и любителите на китайската кухня на тънкостите в специфичния занаят по приготвянето на разнообразно китайско меню. Любителите на китайската кухня ще се научат да приготвят над 20 характерни за Китай ястия, сред които танюен, китайски пелмени – дзяодзъ, пелмени на пара – сяолунбао, сладки от лепкав ориз с отпечатък на дракон и феникс, пиле по императорски, рибни късчета в соеви кори, свинско в сладко-кисел сос и много други.

Този петък е готвачите ще правят пиле по императорски, а на 4 ноември любителите ще се научат да приготвят захаросани банани. Последният курс „Свинско, задушено в соев сос“ е на 29 ноември.

Следете BGtourism.BG ежедневно, за да сте информирани с новините от света на туризма, икономиката, кулинарията, културата и спорта.

Запознайте се с възможностите за реклама ТУК!

Сподели публикацията