Ларнака. Фериботната връзка Кипър-Гърция се разширява това лято с включването в маршрута ѝ на второ пристанище на острова, което ще има положителен ефект върху туризма, бе обявено при официалното представяне на новата програма в понеделник. От днес започва продажбата на билети за втория сезон на морската пътническа линия, съобщи БНР, цитирайки изявление на заместник-министерството на корабоплаването на Кипър.

Новата морска връзка от Ларнака до гръцкото пристанище Пирея е успех за Кипър и неговата икономика. Тя ще засили още повече туризма в града и в цялата страна, заявиха от заместник-министерствата на корабоплаването и на туризма и от общинското ръководство.

Фериботният маршрут Кипър – Гърция бе възстановен миналото лято след 21-годишно прекъсване само от пристанището в Лимасол.

Всичко е готово за втория сезон на експлоатация на морската пътническа линия, с подобрени и по-качествени услуги на кораба Daleela, увериха от компанията оператор.

Първият ферибот ще замине на 31 май от Лимасол, а последният от Пирея до Ларнака е на 1 септември. Ще бъдат извършени общо 22 двупосочни плавания.

От 8.00 ч. тази сутрин желаещите могат да правят резервации. Най-евтиният двупосочен билет за възрастни струва 68 евро.

Първият сезон на морската линия бе много успешен, като в 22 плавания са превозени над 7400 пътници и 2250 транспортни средства.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA