Бургас. Министърът на туризма Зарица Динкова проведе работна среща с кметовете на общини по Южното Черноморие, съобщи БНТ. „Темата с искането на оставки се изтърка. Моят апел към бизнеса е да ми помогнат да защитим качеството на продукта. Аз не съм министър само на ресторантьорите, а и на потребителите. Да можем да защитим ставката от 9 процента е важно за развитието на бизнеса. Амбицията е да развиваме качествена услуга, не виждам причина да говорим за оставка“, заяви на брифинг в Бургас министърът на туризма Зарица Динкова.

По думите ѝ е необходимо по-голямо внимание как се третират клиентите и потребителите.

„Планирам среща с министъра на здравеопазването, има идея в медицинските пунктове по плажовете да се наемат и парамедици, а не само медицински персонал“, допълни Зарица Динкова.

„Септември и октомври имаме с около 20 до 40 процента ръст на полетите спрямо миналата година, има нови дестинации от Полша и Англия, има екзотични полети от Кувейт и Испания. Целта е второто крило на сезона да се удължи. Държим във всяка една община да има по един общински плаж, защото има много жалби по отношение на платените зони“, добави кметът на Бургас Димитър Николов.

Малко по-слаб, но добър сезон в сравнение с миналата година отчитат в Приморско. Още по темата във видеото на колегите от БНТ.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA