Slide
Slide
Slide
Slide

Очакванията на местните власти са за силен финал на лято 2023

Бургас. Към обединение на усилията за разширяване на продължителността на морския сезон призова министърът на туризма Зарица Динкова кметовете на морските общини в област Бургас. “Имаме всички дадености, за да привлечем българските и чуждестранни туристи и извън сезона. Част от богатата лятна програма, която предлагате, може да бъде продължена и през есента, а по този начин ще се привлекат друг тип туристи, които търсят преживявания”, каза Динкова.

Очакванията са туристическия сезон по Южното Черноморие да продължи до края на октомври, заяви от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.

12 % повече са заявените полети тази година спрямо 2022 г. Ръстът на чартърите е с 13 на сто повече. През септември са заявени 2000 полета, което е с 22 % повече спрямо същия период през миналата година. През октомври  се очакват 80 % повече туристи спрямо 2022 г., а полетите към летище Бургас са 495, т.е. с 62 % повече.

“Очакванията са да завършим силно сезона, стига сами да не го провалим, като поставяме акцент само на негативните новини”, заяви Димитър Николов.

През тази година по Южното Черноморие има сериозен интерес от нови дестинации и се наблюдава разместване на слоевете, допълни Николов. Много добре се представят пазарите в Полша и Великобритания.

Ще бъдат обмислени и възможностите всяка една община да стопанисва по един социален или общински плаж, каквото искане отправиха местните власти.

Сподели публикацията