Музей на тютюна ще бъде открит в Ардино
Музей на тютюна ще бъде открит в Ардино
Slide
Slide
Slide
Slide

Ардино. Музей на тютюна ще бъде открит в Ардино, съобщиха от местната общинска администрация. Той ще бъде единственият в България, а официалното му откриване е планирано за 11 август (петък). Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан днес направи оглед на три обекта обекта, които ще бъдат открити в рамките на третото издание на „Дните на Ардино“ 2023.

Той инспектира и ремонтните дейности за цялостна реконструкция на Общински пазар в Ардино. Очаква се модернизацията на Общинския пазар да приключи изцяло и да бъде открит на 7 август (понеделник). По-късно огледа и новата експозиция в Старата барутчийница, която ще бъде открита на 12 август (събота).

Третото издание на празника „Дните на Ардино“ 2023, които ще се проведат под патронажа на кмета инж. Изет Шабан, започват официално на 7 август (понеделник) и ще продължат до 13 август (неделя). Празничната програма е наситена с изключително разнообразни културни, образователни, спортни и кулинарни събития.

За поредна година ще се проведе Фестивалът на чистите храни от Родопите, който ще представи продукти на местни и регионални производители на млечни изделия, мед, билки и др. В тазгодишното издание на „Дните на Ардино“ концерти ще изнесат популярните поп-фолк изпълнителки Глория и Десислава. Те ще забавляват публиката в Ардино на 11 и 12 август (петък и събота).

Сподели публикацията