Загреб. Пътуването е най-добрият начин да се насладите на живописните пейзажи на Хърватия, на прекрасните плажове и забележителности на страната. Но сега балканската държава изкушава бъдещите си посетители, залагайки на виртуални разходки – нов метод за привличане на туристи.

Хърватският национален туристически съвет пусна мобилно приложение, с което туристите да могат да правят 360-градусови обиколки из страната. Предлагат се 63 различни виртуални обекта, достъпни на четири различни езика: английски, немски, италиански и хърватски. „Разходките“ са достъпни чрез уебсайта на туристическия съвет или на мобилното приложение Explore Croatia.

„Ние непрекъснато инвестираме в канали за промоция и комуникация и сме в крак със съвременните тенденции“, каза Кристиян Станичич, директор на туристическия борд, в изявление, предоставено на T+L.

Запомняща се среща в Гренландия на познати от Discovery Channel супер яхти за откриватели

„Дигитализацията на хърватския туризъм, заедно с устойчивостта, представлява едно от ключовите стратегически насоки за нейното по-нататъшно развитие, така че в бъдеще ще надградим допълнително тази VR платформа с нови технологични решения, както и материали за нови дестинации и езикови варианти.“, добави Станичич.

Пътешествениците могат да избират от популярни места, като църквата Свети Блейз в Дубровник, остров Локрум, столицата Загреб и др. Потребителите могат да се движат по екрана и да увеличават и намаляват, докосвайки всяко място за повече история и информация.

Виртуалното изживяване дава на пътешествениците изглед от птичи поглед към най-обичаните забележителности на Хърватия, като същевременно им позволява да се впуснат в перспектива от нивото на улицата. Когато пътуващите решат да отидат на ваканция, те ще имат много невероятни места, от които да избират, като красивите плажове на Хърватия, очарователно тесните улички на Дубровник и скритите скъпоценни острови на страната.

Хърватия също не е единствената дестинация, която позволява на пътниците да я посещават, без да се налага да напускат дома си. По време на пандемията забележителности Великата китайска стена и национални паркове започнаха да предлагат виртуални обиколки.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA