Кекертарсуак, Гренландия. Запомняща се и първа по рода си среща се състоя на 16 август край бреговете на Кекертарсуак в Гренландия. Главни действащи лица бяха двете супер яхти за откриватели на Scenic Cruises – австралийски бранд за луксозни пътешествия. На едно пристанище бяха Scenic Eclipse – плаваща по Северозападния морски път (морски път през Северния ледовит океан, който съединява Атлантически и Тихия океан, преминат за първи път от Руал Амундсен), и Scenic Eclipse II по време на приключение в Исландия и Гренландия.
„Срещата в такъв отдалечен и впечатляващ канал, северно от Арктическия кръг, е невероятна“, каза старши капитан Ерван Льо Рузик. „Имахме удоволствието да представим Scenic Eclipse II на гостите на борда на Scenic Eclipse по такъв специален начин. Всички гости бяха поканени да празнуват с шампанско и музика на живо на площадката за наблюдение. Беше много емоционален и забавен споделен момент.“, допълни той.
„Това е много специален момент за екипажите на двете яхти. В полярните региони има особено силно чувство за общност и приятелство поради отдалечеността на тези места. Наличието на двете яхти заедно в такъв символичен регион също е силно послание за ангажимента на Scenic да определи нивото в ултра-луксозните експедиционни круизи,“ каза още Льо Рузик.
Яхтите на Scenic са и главни действащи лица в поредицата Maritime Masters: Expedition Antarctica на Discovery Channel.

Scenic е австралийска компания, наложила се със своите качествени организирани пътувания, речни и наскоро морски круизи.

По време на свое опознавателно пътуване наскоро, Никола Николов от CruiseGuru имаше възможността да се запознае отблизо с концепцията за луксозна яхта за откриватели на борда на Scenic Eclipse II. „Идеята е наистина уникална за света на круизите и променя представите на много хора за този вид преживяване. От една страна посещаваните места са трудно достъпни, възможни за само ограничен кръг гости, които търсят среща с новото, различното, уникалното. От друга страна е луксът на борда на круизен кораб, чиито отличителни страни са малко плавателно средство (100 каюти), съотношение екипаж-гости 1:1, осем различни кулинарни преживявания на борда, просторни и комфортни каюти с балкони, шампанското, луксозното обзавеждане и козметика и над 130 вида уиски, които да Ви стоплят в най-южните и най-северните части на планетата.
Различното от другите луксозни компании са двата хеликоптера Airbus, които се използват за незабравими преживявания по време на пътуването, както и стабилизаторите, които позволяват на гостите да плават комфортно дори и в условия, които не предполагат това.

Най-важните новини за круизи следете в специализираната рубрика на Bgtourism.bg!

На борда на яхтите има и Swarovski, но под формата на бинокъл. А мостикът е отворен през по-голямата част от пътуването за тези, които искат да разберат повече за навигацията и управлението на яхтите“, разказа пред Bgtourism.bg Никола.
„Подобни пътешествия обикновено хората предприемат един път в живота, а тези, които опитат веднъж и могат да си го позволят, дори и повече. Екипът ни е вече добре запознат с този продукт и е готов да съдейства на всеки туристически агент да организира незабравимо преживяване на своите гости“, допълни експертът при круизните пътувания.
Следващата среща на двете яхти ще бъде по време на сезон Антарктида 2023/2024.

Искате ли да се качите на борда на Scenic и Вие? За отговор – да: go@cruiseguru.travel

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA