Кипър/Снимка Драгомир Енев
Slide
Slide

Никозия. В Кипър започва изпълнението на два специални социални плана за субсидирана от държавата лятна почивка, съобщи БНР. От тях могат да се възползват пенсионери с ниски доходи и работещи, включително и българите, които живеят постоянно на острова.

20 хотели участват в програмата на социалното министерство за безплатни почивки за пенсионери с ниски доходи и днес посрещат първите си гости. 4-дневният им престой /3 нощувки/ при пълен пансион се заплаща изцяло от държавата.

Това важи за пенсионери с годишен доход до 15 500 евро (за сам човек) или до 20 000 евро (за семейство). Ваканциите за възрастните хора продължават до края на октомври.

Четири реновирани хотелски комплекса отварят врати под бранда HYATT по Черноморието (снимки+видео)

Максимална безвъзмездна сума от 50 евро на човек на ден за 5 нощувки ще се дава чрез плана за субсидиране на отпуск на работещите. В четвъртък правителството одобри за изпълнението му близо 950 000 евро.

В него могат да участват служители, получаващи заплащането за годишния си отпуск от Централния фонд за отпуските към социалното министерство, вноски в който правят повечето кипърски компании.

И двата ваканционни плана се прилагат в курорти и хотели само в планинските райони, като целта е чрез осигуреното от държавата финансиране да се подпомогне тяхното развитие.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA