Slide
Slide

Вършец. Предстои изграждането на нов фонтан на мястото на съществуващия, разположен на площада на кръстовището между улиците „Република“ и „България“ в централната градска част във курортното СПА градче Вършец, съобщиха за Bgtourism.bg от местния Туристически център.
Фонтанът ще бъде с воден спектакъл и светлинни ефекти и ще представлява уникален за града стилизиран образ на минералните извори, тъй като минералната вода е символ на Вършец, а градът е богат и на естествени, красиви реки и водопади.

Фонтанът ще пресъздава различни форми на поведение на водата, обединявайки ги в една обща естетически организирана структура: водно огледало, каскади, водопади и мини фонтани. Всички тези състояния на водата ще се променят и пулсират през денонощието в организиран ритъм, което ще доведе до разнообразие и динамичен образ на водния спектакъл. През тъмната част от денонощието ще се включва вградено, високоефективно и нискоенергийно светодиодно осветление, което ще допълва богатството на водния спектакъл със светлинни ефекти.

Основната идея на проекта е да се осигури непосредствен контакт на хората до водата, до фонтана, така че той да се превърне в жив и притегателен център за жителите и гостите на курорта. Осигурени са места за сядане, отдих и релаксация до шумящите по различен начин водни атракции.


След изключително успешния ремонт и обновяване на Алеята с Чинарите, обявена за една от най-красивите пешеходни улици в България и символ на „качетвения“ ремонт, с нетърпение очакваме новия облик на централната част на града. Ремонтните дейности ще стартират в най-кратки срокове.

Евелина Георгиева

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA