Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Слънчев бряг. Международната организация „Син флаг“ потвърди доброто качество на морската вода в България, съобщават от курорта „Слънчев бряг“.

„Морската вода е кристално чиста и няма никакви поводи дори и за най-малка тревога. Това се отнася за цялото българско Черноморие. Двайсет и една плажни ивици и едно яхтено пристанище получиха приза „Син флаг“ тази година и ние следим стриктно тези плажове, включително и за чистотата на водата“, обяви пред БНТ Станимир Георгиев, председател на движението за България, цитиран от пресцентъра на курорта.

Програмата „Син флаг“ 30 години е еталон за качество на българските плажове

Сертифицираните по Международната програма плажове са подложени на сериозен мониторинг през целия туристически сезон, обясни Георгиев. На всеки две седмици независима сертифицирана лаборатория взема проби от морската вода с официални протоколи и ги изследва, а след това предоставя данните от изследванията на „Синия флаг“, откъдето гарантират, че показателите на морската вода са отлични.

Мениджърът на Южния плаж в Слънчев бряг, Кирил Спасов потвърди пред БНТ, че всички показатели на морската вода отговарят на изискванията не само на „Синия флаг“, но и на българските и европейски стандарти. Спасов се позова на протоколите от последните резултати на Южния плаж в Слънчев бряг за месец юни.

Станимир Георгиев, “Син флаг”: Водата на българските плажове е чиста

Според тях, изследванията от пробите на морската вода, извършени от независимата лаборатория на „Лемна Екоинвест – България“ АД показват 59 единици чревни ентерококи от 100 допустими и 46 единици ешерихия коли от 250 допустими.

„Експертите, които са направили изследванията изрично са отбелязали в официалното си заключение, че качеството на морската вода в Слънчев бряг отговаря на изискванията на българските и европейски стандарти. Не мога да се сетя за друга по-солидна и по-сериозна гаранция“, заяви Спасов.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA