Виена, Снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Виена. В Австрия от днес влизат строги ограничения за овладяване на разпространението на коронавируса. Целта на новите мерки са да се избегне претоварване на здравната система и недостигът на легла.

По улиците се забравяна движението на хора, които нямат основателна причина.

Търговските центрове и козметичните салони са затворени. Учениците от началните и средните училища преминават към дистанционно обучение. На този етап ограниченията влизат в сила до 6 декември.

Припомняме Ви, че в началото на ноември бяха затворени заведенията, театрите, музеите и фитнесите. Хотелите спряха да посрещат туристи.

„Моето настойчиво искане е: не се срещайте с никого! Всеки социален контакт е нежелателен“, написа австрийският канцлер Себастиан Курц в Туитър.

„Едно е ясно: никой не иска училища, ресторанти, магазини и т.н. да бъдат затворени. Но ние трябва да предприемем тази стъпка заедно“, заяви канцлерът.

снимка Руслан Йорданов

През отминалото денонощие страната отчете нови близо 5 000 случая на коронавирус, като с тях страната вече отбеляза 209 хиляди австрийци, които са били носители на вируса. Оздравелите са 130 000, а починалите близо 2 хиляди души. Местните власти планират масово тестване на населението си.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията