Хесус Кабайеро Пинто - изпълнителен директор и председател на УС на SOF Connect/Снимка Личен архив
Slide
Slide

София. Летище София ще обяви новото си зимно разписание през следващата седмица. Това споделя в специално интервю за БНР Хесус Кабайеро – изпълнителен директор на концесионера на летището „СОФ Кънект“.

„Ще има нови линии още през този зимен сезон. През следващата седмица ще обявим новото зимно разписание. През лятото започва директен полет до Абу Даби с ниско тарифна авиокомпания, ще има директен полет и от София до Доха. При разговорите ни с авиокомпаниите има доста запитвания за полети през летния сезон. Тези очаквания се основават и на стимулите, които ще дадем на авиокомпаниите, очаквам да засилим интереса им да открият нови линиии да възстановят трафика си колкото е възможно по-скоро“, казва Кабайеро.

„75% от пътниците ни са от България, което означава че българите продължават да летят. Основната цел на пътуването е посещение на семейството, на роднини и приятели. Останалите 25 % се падат на туристическите и на бизнес пътуванията. Това ни помага де се представяме добре по време на кризата. В сравнение с другите наши конкуренти,  смятам, че има голям потенциал да увеличим броя на пътниците, които идват с цел туризъм и бизнес пътуванията. По този въпрос работим с всички заинтересовани страни – с хотелите, с туристическите агенции. Водим разговори с Министерството на туризма, за да привлечем повече посетители от Европа и средния Изток“, посочва шефът на летището.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията