Slide
Slide

Тел Авив. Израел ще позволи на ваксинирани групи чуждестранни туристи да влизат в страната от 23 май, се казва в съвместно изявление на министерствата на здравеопазването и туризма.

Турция налага нови ограничения до 11 май

„Министърът на туризма Орит Фаркаш Хакоен и министърът на здравеопазването Юли Еделщайн постигнаха споразумение за схема за приемане и влизане на групи ваксинирани туристи от чужди държави. От 23 май границите на Израел ще бъдат отворени за първи етап на влизане на ваксинирани чуждестранни туристи на групи, тъй като те ще бъдат по-лесни за контрол“, се казва в изявление на отделите, цитирано от БНР.

Туристите ще трябва да си направят PCR тест за коронавирус преди да се качат на самолета, както и да преминат тест и серологичен анализ на летище „Бен Гурион“, за да потвърдят имунитета, получен в резултат на ваксинации или предишно заболяване, се казва в изявлението.

Първите израелски туристи ще пристигнат в България на 22 април

„Ще продължа да настоявам за пълното възстановяване на входящия туризъм в Израел, което ще помогне в голяма степен на израелската икономика и ще осигури работните места, от които много израелци се нуждаят толкова много днес“, каза министърът на туризма Орит Фаркаш Хакоен.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията