40 пътници  свалени от борда след инцидента

Сериозни закъснения на летище Манчестър предизвика пътник на полет от Великобритания за Пакистан, след като отвори вратата за авариен изход при опит да стигне до тоалетната, докато самолетът все още бил на земята.
Полетът 702 на Pakistan International Airlines (PIA) трябвало да излети от Манчестър, Великобритания, до Исламабад, Пакистан, в петък, но претърпя забавяне от седем часа.
40 пътници бяха свалени от борда след инцидента, по време на който „аварийният изход се задействал автоматично“, се казва в изявление на PIA.
Говорител на авиокомпанията заяви пред Cи Ен Ен, че пътникът е отворил вратата, мислейки, че това е тоалетната, но всички пътници били в безопасност. Летище Манчестър отказа да коментира инцидента.
Такива подвизи с аварийните изходи на самолетите не са много чести, но не са и рядкост.
През май възрастен пътник бе арестуван и задържан в източната китайска провинция Шандунг, тъй като застрашил безопасността на самолет, след като се опита да отвори авариен изход, докато самолетът беше на земята. В очевиден опит да пререди опашката от готвещи се за слизане пасажери, пътникът, идентифициран с фамилията му Сонг, отворил вратата на аварийния изход близо до мястото си, след като самолетът кацнал.
През февруари 2018 г. вратата на един от аварийните изходи на самолет на Dana Airlines падна при кацане на летището в Абуджа, столицата на Нигерия.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA