Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Атина. От понеделник, 4 септември, влизат в сила специалните часови пояси, в които туристите ще могат да посещават античния паметник, съобщи вестник „Вима“, цитиран от БТА. Посетителите ще трябва да изберат часа, в който искат да посетят Акропола, в електронната платформа hhticket.gr, и да запазят билета си. Новият режим на посещенията беше обявен още в началото на август от министърката на културата Лина Мендони.

Снимки Bgtourism.bg

Четири часови пояса са определени в интервала от 8 до 12 ч. сутринта. Тогава ще бъдат допускани общо 8 хиляди посетители. В момента около половината туристи посещават Акропола преди обяд.

Осем пояса ще са в сила от 12 ч. на обяд до 20 ч. вечерта, когато на Акропола ще се разрешава изкачването на 13 хиляди посетители.

Българин посети 200 пъти Акропола за година

В тези бройки има запазени проценти за групови и за индивидуални посещения. Хората със специални нужди ще могат да посещават най-прочутия древен паметник в Атина без ограничения в удобно за тях време.

Целта на мерките е да повишат сигурността на обекта и да подобрят преживяването за посетителите.

За новия режим за посещенията на прочутия хълм в гръцката столица Министерството на културата и Организацията за развитие и управление на културните ресурси започва информационна кампания с помощта на специално информационно видео.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA