Мадрид, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Мадрид. Испания отчита възстановяване на туристическия сектор след спада, причинен от пандемията, съобщи БНР. По някои показатели вече са надминати нивата от 2019-а, въпреки поскъпването, което неминуемо засяга бранша. Резервациите в хотелите в Испания са надминали направените през същия период на 2019 година с 22 процента, въпреки че цените сега са по-високи с над 20 на сто, отчитат от туристическия бранш.

„Навсякъде има много хора, пълни са заведенията и хотелите, направо е невероятно да се върнем към обичайния ритъм“, казват заети в сектора.

Оптимизмът им се дължи и на големия приток на чуждестранни туристи, както и на прогнозите за успешен зимен сезон – ръст с 4,4 на сто в сравнение с годината преди пандемията.

Данните от поредицата почивни дни тази седмица около Деня на конституцията 6 декември показаха, че испанците отново пътуват много, даже повече, отколкото преди пандемията. И се аргументират: „Трябва да се пътува, трябва да се живее.“

„Трябва да се порадваме на Коледа, защото преживяхме две много трудни години. Нормално е човек да иска да излезе, въпреки инфлацията и кризите“, споделят местните жители.

Като положителна последица от сектора сочат и спада на безработицата – най-ниска през ноември от 2007-а година.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA