Slide
Slide

Париж. Туристи от цял свят се стичат, за да разгледат опакованата Триумфална арка в Париж по някогашен проект на световния творец авангардист от български произход Христо Явашев – Кристо след официалното откриване.

Желаещите могат да се приближат непосредствено до монумента и да огледат сребристосинята материя от рециклируеми материали, с която е изпълнено опаковането. Инсталацията е на стойност 14 милиона евро, съобщава БНР.

Идеята на Кристо датира от далечната 1961 година и едва сега бе превърната в реалност по инициатива на племенника му Владимир Явашев.

„Искахме да създадем произведение на изкуството и то да бъде зов за свобода. В края на краищата това беше духовният стремеж на Кристо“, обясни той.

Италианският турист Николас ди Раймондо сподели: „Прекрасно изживяване. Пълно е с хора и всеки може да се докосне до творбата на Кристо“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията