Slide
Slide

Банско. Хотелиери и ресторантьори твърдят, че мерките се спазват и работят по международния сертификат за сигурност „clean & safety“, което означава „чисто и сигурно“.

Собствениците на хотели и заведения настояват да имат яснота при какви ограничителни мерки ще работят, както и какви компенсации ще получат, съобщи БНТ.

Банско посреща зимния сезон с нова улица (снимки)

Хотелиерите в Банско са оптимистично настроени за новия туристически сезон. От Съюза на туристическия бизнес твърдят, че сред основните им притеснения е времето, с което разполагат, за да реагират при нови ограничения.

Резервации за новия сезон все още няма. Но от Съюза на туристическия бизнес са си поставили за цел привличането на туристи от Централна Европа, които не са сред традиционните посетители на курорта. Заради повишаването на цената на тока е възможно и цените на услугите в курорта да поскъпнат.

Вижте повече във видеото на БНТ

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията