Чепеларе. Съчетаване на дистанционен офис в планината и ски ваканция привлича все повече туристи в условията на пандемия, сподели пред БТА Станислав Вангелов, организатор на ежегодни лаптопаджийски лагери в Пампорово и Чепеларе. През тази зима лагерът е превърнат в лаптопаджийски сезон, приемайки индивидуални туристи и семейства, избрали курорта за прекарване на дните на социално дистанциране без прекъсване на работния ритъм.

Скиорски преходи в планината, посрещане на изгрева по пистите в Пампорово са част от новите занимания за онлайн туристите.
„Пантене“ са наречени преходите със ски, заради използваната екипировка, включваща специални автомати за ските, известни като панти. Това е стара технология, позната в Алпите, обяснява Станислав Вангелов. Автоматите панти позволяват на алпийските ски да се използват и за преходи, стигайки с тях до вр. Снежанка или Орфеевите скали, след което туристите се спускат по пистите. По този начин скиорите съчетават красивата гледка от познати местности в Пампорово и преходи без нужда от лифтове.

Офис-мечта в планината – хотел в Боровец предлага споделено работно място с фитнес, басейн и сауни

Ски „пантенето“ преминава само по писти, така че се избягва рисковото каране през необработени зони, категорични са организаторите.
Компютърни и медийни специалист, мениджъри, представители на свободни професии са преобладаваща част от „лаптопаджийските“ лагерници в Пампорово. Съгласно противоепидемичните мерки за спазване на дистанцията, те са или индивидуални туристи, или семейства на ски офис ваканция. Част от тях пристигат с кемпери, след като през тази година вече е осигурена и зона за престой на мобилните жилища.

Екипирани с „панти“ и челници за осветяване на маршрута по снежното трасе, работещите скиори от лагера могат да бъдат забелязани и сутрин рано по пистите. Всяка събота до края на ски сезона се организира посрещане на изгрева на пистите, уточняват от лаптопаджийския офис в Пампорово.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA