Slide
Slide

Пунта Кана. Президентът на Доминиканска република Данило Медина и собственикът на турската компания Anex Tourism Group Нешет Кочкар направиха първа копка на най-големия хотелски комплекс в Карибската държава. Инвестията е на стойност $1,8 млрд. Комплексът Selectum Luxury Resort е от категория premium all inclusive и ще има 7000 стаи. Първият етап включва изграждане на 500 стаи, съобщава Dominican Today. Местният министър на туризма Франсиско Хавиер Гарсия посочи, че инвестицията е безпрецедентна в историята на туризма в Доминиканска република.

Нешет Кочкар

През миналата година Доминикана е била посетена от 41 милиона туристи. Хотелската база се е увеличила до 90 хиляди, с 13 хиляди повече през последната година. През последните 7 години приходите на туристическия сектор на страната са достигнали 46 млрд. щатски долари, а това се равнява на половината от прогнозирания БВП за 2020 г. В новият хотелски комплекс на Anex Tourism Group ще има басейни, казина, тематични паркове. Той ще бъде изграден на плажа Макао.

Доминикана – новият рай за българите! Островната държава е с 12 месеца сезон и с топ туристически продукт на атрактивна цена

Габриела Тодорова

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията