Slide
Slide

Берлин. Новият локдаун през ноември ще струва цели 19,3 милиарда евро на немската икономика. Това сочат прогнозите на Германския институт за икономически изследвания. Най-тежък е ударът върху хотелите и заведенията, туризмът в следващите седмици буквално се преустановява. Ресторантите ще предлагат храна само за вкъщи, а театрите, кината, баровете и дискотеките затварят врати.

Изчисленията на института показват, че най-тежко засегнати са хотелиерството и ресторантьорството, които по време на частичната национална карантина през ноември ще загубят около 5,8 милиарда евро. 100 000 души ще останат без работа през последното тримесечие, а за отиващата си 2020 г. работата си ще са загубили общо 590 000 германци.

Гражданите на Германия трябва да демонстрират дисциплина, за да може новата карантина заради коронавируса да бъде отменена след четири седмици, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.
Меркел каза това на пресконференция в столицата Берлин.
„Всеки от нас има силата да превърне този ноември в съвместен успех, в повратна точка“ в борбата с пандемията, посочи германската лидерка.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията