Slide
Slide

Мамая. Собственик на хотел в румънския курорт Мамая отнесе глоба в размер на 18 000 леи (над 7 хиляди лева), заради частно парти с 15 души. Снимки от празничната трапеза са се появили в социалните мрежи, след което полицейските служители в курорта веднага са направили проверка и установили мястото на нарушението. Купонът е бил в нощта на 31 октомври срещу 1 ноември в ресторанта на хотела, а домакинът с това нарушил заповедта на управляващите да не се организират частни събития, съобщават медиите в Констанца.

Марияна Николова се срещна с посланика на Румъния у нас, апелира общата ни граница да бъде максимално достъпна и отворена

От началото на пандемията в румънските курорти и градове бяха направени огромен брой проверки. Само за първия месец съседите събраха 78 милиона евро от глоби за неспазване на ограниченията срещу разпространението на коронавируса. Санкциите са срещу хора, които не са носили маски, не са спазвали социална дистанция, както и срещу собственици на хотели, заведения и клубове, организирали частни партита. Осем месеца по-късно местните полицаи стриктно следят за контрола. Глоби за стотици хиляди левове бяха наложени и в края на октомври. В началото на ноември Румъния отчита за денонощие над 5 хиляди нови случая на Ковид-19. Страната вече има близо 250 000 души, които са били носители на вируса. Над 7 хиляди са случаите, които са завършили с фатален край.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията