Slide
Slide

Дубай. Връзката между природата и здравето и как могат да бъдат комбинирани по време на почивка на морето – това беше основен акцент в презентацията на Красимира Стоянова – изпълнителен директор на „Албена тур“ – официален туроператор на „Албена“ АД, по време на „Експо 2020 Дубай“. В момента на световния форум в емирството се провежда тематичната седмица “Wellness & Spa“.

„Мнозина със сигурност не искат да пътуват и ние можем да разберем това. Но, ако имате намерение да пътувате през 2022 г., направете го по най-зеления начин. Елате в най-зеления морски курорт „Албена“ в България“, с тези думи Стоянова покани присъстващите на презентацията, чиято тема бе „Албена – здравословна и красива по природа”.

„В Албена се стремим да обслужваме гостите си по най-устойчивия начин. Непрекъснато разширяваме собствената си програма за устойчиво развитие, като инвестираме 1 евро от всяка продадена нощувка за нашата „Зелена Мисия“, каза Стоянова.

Тя посочи, че всеки гост, който почива в Албена, избира морския курорт, чието потребление на електроенергия е до 70% по-ниско, отколкото в други курорти, тъй като Албена генерира еленергията си от собствени соларни панели.

В Албена ще посрещнат първите туристи в началото на април, курортът все повече се доближава до нивата от преди пандемията

Албена не само произвежда над половината от консумираните в курорта  – плодове и зеленчуци, но и развива отговорна консумация на храна. От две години вече имаме в експлоатация собствена инсталация за биогаз, която генерира електрическа енергия от кухненски отпадъци от ресторантите в курорта. Албена има CO2 отпечатък, който е три пъти по-нисък от този на други европейски морски курорти, тъй като сме въвели зони с ограничен трафик в това число и такива, които са напълно свободни от автомобили“, добави тя.

В Албена са облекчили придвижването на гостите, използвайки електрически шатъли, така че туристите винаги да са мобилни. Посетителите на презентацията научиха и за външния ескалатор, който бързо и лесно отвежда гостите от парковите хотели до плажа и центъра на курорта.

5-звезден хотел в Албена получи специалната награда на HolidayCheck

В Дубай публиката се запозна с възможностите за ваканция в Албена чрез Красимира Стоянова и в „Бялата лагуна“ край Каварна – част от групата на „Албена“ АД, от управителя на комплекса Светлин Стефанов

Албена е носител на екологичната награда „Син флаг” за екологичен мениджмънт на плажа вече над 22 години. Въздухът в курорта е кристално чист и ободряващ поради високото съдържание на кислород, като това се дължи и на близостта ни до Националния природен резерват „Балтата”, каза Стоянова.

„Всички природни ресурси, с които разполагаме – морски климат, изключителна минерална вода близка по свойства до тази в Карлови вари, лечебна кал и многогодишен опит на специалистите ни в най-голямата балнеология на Черноморското ни крайбрежие са в основата на лечебните ни програми“, допълни мениджърът в Албена.

Голям интерес сред публиката предизвика и патентованата  програма Витал с варианти артрофит и джуниър, както и постковид рехабилитационната програма, разработена от доказани специалисти.

„Когато планираме пътуване, след време на изолация и рестрикции, е добре да помислим за избора на място, което вече се стреми към устойчивост и зелени технологии. И се чувствам уверена, че Албена е такова място! Добре дошли в Албена!“ – с тези думи Красимира Стоянова завърши своята презентация и покани публиката да изберат българският курорт за своята почивка сред природата.

Сподели публикацията