Slide
Slide

София. Служителите на „СОФ Кънект“ АД, оператор на столичното летище, ангажирани с дейностите по обслужване на пътниците, обработка на самолетите, „Сигурност“ и др. вече получиха част от своето ново работно облекло. Като социално отговорна компания, която следва политика за подкрепа на каузи, свързани с благополучието и подпомагането на различни социални групи в обществото, „СОФ Кънект“ избра ТПК „Тих труд 2005“ да изработи новите облекла.  В предприятието работят хора с увреждания, а договорът за поръчката бе сключен в края на 2021 г.


Новите облекла съответстват на най-новите стандарти за висока видимост и защита от дъжд EN20471 и BSEN343 и са съобразени с различните дейности, изпълнявани на летището. Така например за работещите с гориво те ще бъдат от негорима материя и антистатични, каквито са изискванията за безопасност.

Близо 1 500 са работните якета, които ще са 3 в 1 – светлоотразими, със сваляща се вътрешна поларена част, както и със свалящи се ръкави и превръщащи се в елек. Якетата са с различни цветове, което ще улесни разпознаваемостта на работещите в различните летищни служби.

Поръчани са и около 630 зимни панталони, които са студо- и влагозащитни и ще бъдат за всички служители, чиято дейност е изцяло свързана с работата на открито.

Закупени и вече раздадени са 1 200 чифта защитни обувки като по този начин отговаряме на всички съответни стандарти за здравословни и безопасни условия на труд.

„Щастливи сме, че получихме първите бройки работно облекло. Освен с качество и дизайн, те имат и социална кауза. За нас е важно колегите ни да се чувстват удобно и да бъдат добре защитени, докато работят“, каза Кристиян Стошек, изпълнителен директор „Наземно обслужване“.

До седмица предстои сключването на договор и за доставка на униформи за всички служители, ангажирани в обслужването на пътници.

Сподели публикацията