Slide
Slide

София. Представители на едни от най-популярните медии с туристическа насоченост в Сърбия и Румъния бяха на посещение в България до 31 юли 2021 г. по покана на Министерство на туризма.

Опознавателният тур акцентира върху красотата на културното наследство на България, спа и морски курорти.

Сърбия е един от водещите пазари за входящ туризъм в България. Анализите на туристопотока от Сърбия показват най-силен интерес към установените летни (морски) и зимни (планински) дестинации в България, както и в нарастваща степен към целогодишните възможности за SPA туризъм, градски и шопинг туризъм и културно-познавателен туризъм.

Най-често практикуваните видове туризъм от сръбските туристи са морски ваканционен туризъм, планински туризъм, SPA & Wellness и градски & шопинг туризъм.

Най-въздействащи при формирането на решението за пътуване извън страната за сърбите са препоръките на близки и приятели и онлайн източниците.

Министерството на туризма съобщи, че осъществява интегрирана комуникационна кампания и на пазар Румъния.
Комуникационният микс за кампанията на пазар Румъния включва различни медийни канали, сред които:
* интернет – социални мрежи и YouTubе;
* външна реклама;
* печатна реклама;
* организиране на журналистически турове и др. Румъния е един от водещите пазари за входящ туризъм в България. Посещенията на румънски граждани в България са устойчиви във времето.

Факторите, оказващи най-голямо влияние при планирането на пътуване и избора на дестинация сред румънците, са препоръките от близки и приятели, следвани от информацията и отзивите в интернет, както и предишен опит с дестинацията и туристическия продукт.

Туристите от пазар Румъния са все по-спонтанни дигитални потребители – опитват нови продукти и услуги, търсят предизвикателство и промяна.

Представители на едни от най-популярните медии с туристическа насоченост в Румъния, по покана на Министерство на туризма, са на посещение в България, което приключва днес.

Опознавателният тур акцентира върху красотата на културното наследство на България, спа и морски курорти.

Пожелаваме на всички посетители на България да се насладят на едно незабравимо лято, изпълнено с красиви истории и емоции.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията