Slide
Slide

Добрич. Едно от най-големите училища в град Добрич – СУ „П.Р. Славейков“, се нареди сред одобрените по новата национална програма на образователното министерство – „Отново заедно“. По тази програма 30 000 ученици ще почиват през лятото на море на пълна държавна издръжка. Летуването на децата от „П.Р. Славейков“ организираха от „Джуниър Турс“, които са специализирани в ученическия туризъм и детските лагери.

Лятното училище се проведе в с. Шкорпиловци  в детски международен лагер „Морски Дюни“. За забавленията и доброто настроение се грижеха цели петима аниматори от „Джуниър Турс“, като за целта всеки ден те организираха различни мероприятия с цел сближаване и пълноценно уползотворяне на свободното време.

Учениците имаха възможност да създадат нови  приятелства с техни връстници от различни градове и държави. Освен традиционните летни игри на басейна и плажа, имаше и уроци по танци и стенд-ъп падъл, парти с цветен прах, спортни състезания и разнообразни вечерни програми (мис и мистър, вечер на таланта, филмова викторина и др.).

Освен забавленията не липсваха и културно-образователни прояви – еднодневни екскурзии до исторически и природни обекти. Децата посетиха град Белослав и „Исторически парк“, където бяха свидетели на няколко невероятни демонстрации.

Разходиха се и с лодка по река Камчия, а за да повдигнат приключенския си дух се насладиха на забавления в „Хепиленд“.

През месец август „Джуниър Турс “ ще пътува и с ОУ „Ст Караджа“ и ЕГ „Гео Милев“. Програмата „Отново заедно“ ще продължи и през септември, когато ще се разглеждат отпадналите от одобрение през лятото училища, казаха от МОН.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията