Slide
Slide

Котел. Екипът на най-добрия съвременен български художник муралист (стенописец) в световен мащаб – Станислав Трифонов (Nasimo) изписа една от фасадите на бившия Младежки дом в Котел. След ремонта на сградата, екипът ще продължи работа и по другите външни стени.

Проектът, който се реализира в Котел, ще превърне наеугледните фасади на бившия Младежки дом в истинско произведение на изкуството като специално за Фестивала на „Етносите, багрите и Котленския килим“, една от стените на зданието, вече изобразява килим с мотиви от модела – „Динени кори“, представляващ геометрични фигури напомнящи резени диня.
По стенописа, работеха графити-майсторът Светозар Янков – Sve и колегата му Красен Димитров – Kotk.
Момчетата от екипа на Nasimo бяха в Котел, по покана на кмета на Общината – Коста Каранашев, за да направят екстериорното оформление на сградата, в която ще се намира бъдещия Туристически информационен център на града.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията