Гръцкият кулинарен експерт Даян Кочилас очарова гостите на Celestyal с първокласно шестстепенно дегустационно меню
Атина. Първокласно шестстепенно дегустационно меню изкушава гостите на ресторант "Галилео" на круизния кораб Celestyal Olympia. То е специално изготвено за криузната компания Celestyal от...
Фестивал на сладките и тестените изкушения се провежда в София
София. В София днес и утре в Мега Мол се провежда "Sofia Dessert Fest". Събитието е организирано от Българската промишлена палата.
Любителите на десертите ще...
Шеф Манчев: До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен
Истанбул. "До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен. Срокът е реалистичен.", заяви пред Bgtourism.bg в Истанбул шеф Иван Манчев. Той...
Банско посрещна шестима легендарни готвачи с общо осем звезди Мишлен
Днес и утре в Банско ще се проведе кулинарно събитие, единствено по рода си за България
Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще изненада любителите...
“Черноморска кухня”: Грилован паламуд от шеф Димитър Дичев
Юни е! Морските деликатеси все по-често присъстват в нашето меню. Днес ви представяме една оригинална рецепта на шеф Димитър Дичев от Пловдив, който заедно...
Шеф Йордан Петров – кулинарен скок от суши майстор в Рапонги, през топ ресторанти...
14 април е и кой би бил най-подходящ за специален гост в кулинарната рубрика на информационна агенция BGtourism.BG, ако това не e шеф Йордан...
Вина от сорт памид със ЗНП и ЗГУ “Черноморски район”
Варна. Памид е един от най-старите местни сортове. Умерено-континенталният климат, силно повлиян от близостта нa Черно море, с характерната бризова циркулация, сравнително сухото лято...
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи
Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова
София. България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (JeuneRestaurateurs). Владислав Пенов...
Сладкар от Албена с две призови места от Националната кулинарна купа
Албена. Главният сладкар на петзвездния "Маритим Парадайз Блу Хотел & Спа" във ваканционно селище "Албена" Елина Такева се завърна с две призови места от...
Преразглеждане на системата на ЕС за географските означение (ГО) за вина и спиртни напитки
Варна. През май 2022 г. в свое писмо за определяне на ресора председателят на Комисията г-жа Фон дер Лайен възложи на комисар Войчеховски да „потърси...