Bgtourism.bg    Airnews.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Гръцкият кулинарен експерт Даян Кочилас очарова гостите на Celestyal с първокласно шестстепенно дегустационно меню

Атина. Първокласно шестстепенно дегустационно меню изкушава гостите на ресторант "Галилео" на круизния кораб Celestyal Olympia. То е специално изготвено за криузната компания Celestyal от...
Фестивал на сладките и тестените изкушения се провежда в София

Фестивал на сладките и тестените изкушения се провежда в София

София. В София днес и утре в Мега Мол се провежда "Sofia Dessert Fest". Събитието е организирано от Българската промишлена палата. Любителите на десертите ще...
Шеф Манчев: До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен

Шеф Манчев: До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен

Истанбул. "До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен. Срокът е реалистичен.", заяви пред Bgtourism.bg в Истанбул шеф Иван Манчев. Той...
Банско посрещна шестима легендарни готвачи с общо осем звезди Мишлен

Банско посрещна шестима легендарни готвачи с общо осем звезди Мишлен

Днес и утре в Банско ще се проведе кулинарно събитие, единствено по рода си за България Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще изненада любителите...
“Черноморска кухня”: Грилован паламуд от шеф Димитър Дичев

“Черноморска кухня”: Грилован паламуд от шеф Димитър Дичев

Юни е! Морските деликатеси все по-често присъстват в нашето меню. Днес ви представяме една оригинална рецепта на шеф Димитър Дичев от Пловдив, който заедно...
Шеф Йордан Петров – кулинарен скок от суши майстор в Рапонги, през топ ресторанти с 3 звезди Мишлен, до днешен Китай

Шеф Йордан Петров – кулинарен скок от суши майстор в Рапонги, през топ ресторанти...

14 април е и кой би бил най-подходящ за специален гост в кулинарната рубрика на информационна агенция BGtourism.BG, ако това не e шеф Йордан...
Вина от сорт памид със ЗНП и ЗГУ “Черноморски район”

Вина от сорт памид със ЗНП и ЗГУ “Черноморски район”

Варна. Памид е един от най-старите местни сортове. Умерено-континенталният климат, силно повлиян от близостта нa Черно море, с характерната бризова циркулация, сравнително сухото лято...
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи

Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи

Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова София. България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (JeuneRestaurateurs). Владислав Пенов...
Сладкар от Албена с две призови места от Националната кулинарна купа

Сладкар от Албена с две призови места от Националната кулинарна купа

Албена. Главният сладкар на петзвездния "Маритим Парадайз Блу Хотел & Спа" във ваканционно селище "Албена" Елина Такева се завърна с две призови места от...
Преразглеждане на системата на ЕС за географските означение (ГО) за вина и спиртни напитки

Преразглеждане на системата на ЕС за географските означение (ГО) за вина и спиртни напитки

Варна. През май 2022 г. в свое писмо за определяне на ресора председателят на Комисията г-жа Фон дер Лайен възложи на комисар Войчеховски да „потърси...