Шеф Великов с Бриджит Макрон
Slide
Slide

Сапарева баня. Хотел 103 градуса ще посреща своите гости с ново меню, съобщи шеф Кирил Великов, който от две години е част от екипа на хотела. По време на официалното гостуване на френския президент в България – Еманюел Макрон, той е имал честта да готви за първата дама на Франция – Бриджит, а днес се грижи за гостите на СПА хотела в Сапарева баня.

Хотел „103 градуса“ в Сапарева баня

„Новото ни меню се очаква да влезе през настоящата седмица. В него сме заложили както на традиционни български ястия, така и на модерни съчетания от различните кухни. Ще предложим на нашите гости ястия от Азиатската, Средиземноморската, Българската кухня. Голяма част от нашите продукти са на доказани местни производители, с които целим да предложим на нашите клиенти възможно най-здравословните ястия“, сподели шеф Великов.

Той посочи, че за летния период имат ежедневни доставки на прясна риба и морски деликатеси от нашето Черноморие и от съседна Гърция. В процес е реализацията и на тематични вечери, като една от тях ще е Суши вечер с утвърдено име в кулинарията.

Хотел 103 градуса в Сапарева баня: Във Висшата лига на СПА изкуството

„Кулинарията е един от най-важните ми критерии при избиране на дестинация за почивка. Повечето от тях преминават като “Кулинарен тур“. За мен е важно да се докосна максимално до регионалната кухня на различните региони в България, както и традиционните кухни на държавите зад граница“, признава шеф Великов.

Той е на 29 години и е от Провадия. Пътят си в готварството започва още през ученическите си години, участвал е в кулинарни състезания, а след
завършването си е бил избран да вземе участие в първия квалификационен кръг за България на престижното състезание BOCUSE D’OR.

Актуални предложения на хотел 103 градуса

През годините е черпил опит в различни ресторанти. Започнал е в традиционно български ресторант и не след дълго се озовава в един от най-добрите гурме ресторанти в България. Страстта му към кухнята го е отвела в Малта, където черпи ценен опит в бразилски ресторант. Професионалният му път продължава в тайландски ресторант в София, където усвоява тънкостите на различните техники и съчетания на вкусове.
След това е работил към едно от водещите голф игрища в България, както и в различни ресторанти в курортните градчета Приморско, Поморие и Каварна, а днес задоволява вкусовете и на най-капризните гости, които ценят своето време и избират прекрасните места със СПА възможности и кулинарните изкушения.

Сподели публикацията